středa 23. července 2014

RŮŽOVÁ

Růžová obsahuje jemnější kvality červené a je označována jako barva srdce. Symbolizuje lásku, náklonnost a oddanost v srdeční úrovni, bez pudové smyslnosti a vilné vášně. 

Růžové růže jak romantické

Růžová je barva čistých duševních pocitů lásky na vyšší úrovni, barva něhy, jemnosti a oddanosti. Tato barva dělá člověka vnímavého přijmout ušlechtilé chvění harmonické lásky a nezištné příchylnosti a podněcuje k tomu, aby byly tyto pocity štěstí plně prožity a vyjádřeny. Obzvlášť silná obliba růžové zdůrazňuje větší potřebu lásky a ochrany. Něžní, senzitivní a zasnění lidé, kteří potřebují hodně příchylnosti a lidského tepla k dosažení vnitřní stability, dávají růžové barvě přednost velmi často a výrazně. Milovníci této barvy mají extrémně ženské rysy, neboť něha, zdrženlivost a ženskost se pojí k růžové. To je vidět i na starém zvyku obklopovat novorozená děvčata růžovými věcmi.

Lidé, jejichž oblíbenou barvou je růžová, jsou ale i rození požitkáři, kteří se vrhají s rozkoší do všeho, co jim dělá radost a povyražení. Je to barva jemného způsobu života, zdrženlivé elegance, slavnostních nálad a sentimentálních citů a hnutí mysli. Přehnaná touha po růžové však vyjadřuje narušený vztah k realitě a vědomé odvrácení se od vážných věcí života. Tito lidé vidí vše "růžovými barvami" a vznášejí se na "růžovém obláčku". Mají strach před tvrdou skutečností a pokoušejí se jí uniknout.

Když ale člověk tuto barvu rozhodně odmítá, poukazuje to na občasné, nevědomé postrádání něhy a příchylnosti, ale i na snahu o samostatnost a emancipaci a na odmítání sentimentálních citů. Testy prokázaly spojitost mezi oblibou pro růžovou a stupňující se žádostí po sladkostech.

Žádné komentáře:

Okomentovat